Poliţist harghitean, dublu campion naţional, medaliat la Campionatul European de Skandenberg Sofia – Bulgaria 2015

0

Articol disponibil în: Română

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a participat la Campionatul Mondial de Skandenberg 2015, la Kuala Lumpur – Malaezia, prin poliţistul harghitean Dinu DOBREAN, clasat pe un meritoriu loc 6, din aproape 800 de sportivi din 56 de ţări

skand-01În perioada 26 septembrie – 4 octombrie 2015, în capitala Malaeziei – Kuala Lumpur, s-a desfăşurat ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Skandenberg, la care am avut onoarea participării unui poliţist harghitean, agentul şef de poliţie Dinu DOBREAN, luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Iar onoarea participării colegului nostru a fost întregită de bucuria obţinerii unui extraordinar loc 6, în condiţiile în care la această mega-competiţie au participat aproape 800 de sportivi din 56 de ţări, de pe toate meridianele globului.

Totul a început cu ani în urmă când, poliţistul Dinu DOBREAN şi-a dat seama de potenţialul său sportiv pe care, poliţist rutier în municipiul Topliţa fiind, l-a considerat o perioadă de timp doar o pasiune oarecare sau un hobby trecător, punctate uneori de competiţii ocazionale de skandenberg.

Totuşi, micile victorii locale aduceau satisfacţii dar şi dorinţa de mai mult, astfel încât antrenamentele s-au intensificat, iar Dinu, cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, a căutat şi a găsit modalitatea cea mai fericită de a îmbina utilul cu plăcutul, de a folosi profesia pentru obţinerea performanţei sportive, o performanţă utilizată la rându-i pentru rezultate profesionale de excepţie.

Aşa se face că, în anul 2008, Dinu DOBREAN a rămas poliţist, dar a devenit şi sportiv-luptător, în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Admite că nu i-a fost uşor să-şi schimbe modul de viaţă, să plece din zona natală a Topliţei, însă recunoaşte că fără sacrificii nu poţi face cu adevărat performanţă, iar după numai un an la noul loc de muncă, în 2009, poliţistul Dinu DOBREAN  a devenit vicecampion naţional.

Fără să intervină automulţumirea, sportivul şi-a continuat pregătirea prin antrenamente dure, iar anii ce au urmat i-au adus recunoaşterea prin multitudinea de medalii obţinute la diferite concursuri şi competiţii în domeniu.

Anul 2015 a venit ca o încununare a tuturor eforturilor şi dăruirii sportive, căci Dinu DOBREAN, cunoscut de-acum ca poliţist harghitean dublu campion naţional şi multiplu medaliat la competiţiile interne, s-a clasat pe podium la Campionatul European de Skandenberg, Bulgaria 01 – 07 iunie 2015, o performanţă de excepţie, rezultată din împletirea cu elemente de fair play a profesionalismului poliţienesc şi antrenamentului sportiv.

Astfel, în prima săptămână a lunii iunie a.c., în capitala Bulgariei, Sofia, a avut loc a XXV-a ediţie a Campionatului European de Skandenberg, „EUROPEAN ARMWRESTLING CHAMPIONSHIP, SOFIA, BULGARIA 01 – 07.06.2015”, la care am avut onoarea participării poliţistului nostru, agentul şef de poliţie Dinu DOBREAN, luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Meritul calificării îi revine în totalitate poliţistului, deosebit performer sportiv care, în perioada 02 – 03.05.2015, a devenit, la Braşov, dublu campion la etapa naţională a Campionatului de Skandenberg, poziţie ce i-a asigurat dreptul deplasării şi participării la finala europeană de la Sofia.

Iar lăudabilul traseu de performanţă sportivă al agentului şef de poliţie Dinu DOBREAN continuă, prin binemeritata clasare pe podium la Campionatul European din Bulgaria, colegul nostru fiind medaliat cu locul III pentru braţul stâng şi foarte aproape de podium şi cu rezultatele braţului drept, pentru care a obţinut locul IV.

Satisfacţia şi bucuria succesului au fost urmate de un sezon estival încărcat de speranţă, dar mai ales de nenumărate ore de antrenament, în aşteptarea şi pregătirea Campionatului Mondial de Skandenberg, care a avut loc în perioada 26 septembrie – 4 octombrie 2015, în capitala MALAEZIEI – KUALA LUMPUR.

La startul acestei competiţii s-au prezentat aproximativ 780 de sportivi din 56 de ţări răspândite pe toate continentele, inclusiv din Groenlanda.

Au fost foarte grele antrenamentele, a fost foarte greu de găsit resurse financiare spre a ajunge în Malaezia, a fost foarte grea competiţia în sine, cea mai grea la care Dinu a participat până acum, după cum el însuşi afirmă, iar acum, în balanţa evaluării, a mai apărut o greutate, una de proporţii dar plăcută, creată din satisfacţia de a fi fost al 6-lea din categoria „master man 90 kg”, braţul drept.

Îi mulţumim poliţistului harghitean Dinu DOBREAN pentru seriozitatea, perseverenţa şi profesionalismul de care dă dovadă şi îi urăm succes deplin în continuare!

FELICITĂRI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy