Polițiștii harghiteni, activități de prevenire și informare a bicicliștilor și căruțașilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începutul sezonului cald și dorința de mișcare în aer liber aduce pe drumurile publice din județul Harghita din ce în ce mai mulți bicicliști. Fie că e vorba de tineri sau persoane adulte, deplasarea cu bicicleta este o activitate îndrăgită pe timpul verii.

De asemenea, căruțașii sunt cei care încep să fie prezenți în număr mare pe străzi.
Deplasarea cu aceste mijloace presupune respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, dar și adoptarea unei conduite adecvate pe parcursul deplasării.
În luna mai polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cristuru Secuiesc în colaborare cu reprezentanți ai Poliției Locale vor defășura activități pentru disciplinarea participanților la trafic, pe drumurile din localitate, în vederea creșterii gradului de siguranță a traficului rutier.
Astfel, ziua de 2 mai 2023, i-a găsit pe polițiștii rutieri în stradă, unde au distribuit veste reflectorizante și au oferit recomandări bicicliștilor și conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală prezenți în trafic.
Obiectivul principal al acțiunii îl reprezintă reducerea numărului de accidente rutiere în care aceste categorii de participanți la trafic sunt implicați, precum și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale.

RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI ȘI CĂRUȚAȘI:

– purtați îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante pe timpul nopții, atunci când este ceață sau vizibilitate redusă;

– traversați strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-ați asigurat!

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– manifestați o atenție sporită atunci cînd transportați copii sau încărcături voluminoase!

– circulaţi cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!

– nu circulaţi cu bicicleta sau cu vehicule cu tracțiune animală, sub influența băuturilor alcoolice!

– atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

– este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!

Ne dorim cât mai mulți harghiteni să cunoască și să respecte regulile de circulație și obligațiile pe care le au în calitate de bicicliști sau căruțași.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy