Polițiștii harghiteni au reținut anul trecut 54 de certificate de înmatriculare auto străine

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În anul 2023, polițiștii Serviciului Rutier Harghita au reținut 54 de certificate de înmatriculare auto eliberate de autorități din alte state. Din acest total, cele mai multe certificate de înmatriculare au fost eliberate de autoritățile poloneze, în număr de 39, urmate de cele din Ungaria (11), Germania (2), Ucraina (1) și Slovacia (1).

Abaterile cele mai frecvente prin care s-a aplicat măsura complementară constând în reținerea certificatului de înmatriculare eliberat de autoritățile din Polonia au fost: neperfectarea actelor vânzare-cumpărare, lipsa asigurării de răspundere civilă auto, caroserie degradată sau lipsă elemente de caroserie și deficiențe la sistemul de iluminare.
Din totalul de 39 de certificate de înmatriculare emise de autoritățile poloneze și reținute de polițiști, în 35 de cazuri autovehiculele au fost conduse de către conducători posesori de permise de conducere eliberate de România, în timp ce doar în 4 cazuri aceștia au avut permise de conducere eliberate de autorități din alte state.
Controalele asupra autovehiculelor înmatriculate în alte state sunt desfășurate cu regularitate pentru a asigura respectarea normelor legale în domeniul circulației rutiere.
Pentru a preveni retinerea certificatului de înmatriculare din cauza neregulilor referitoare la neperfectarea actelor vânzare-cumpărare, polițiștii recomandă să aveți toate documentele autovehiculului corect completate conform normelor legale.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy