Poliţiştii harghiteni, la datorie de Revelion

0

Articol disponibil în: Română

În perioada Revelionului, polițiștii harghiteni vor fi la datorie în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, atât la cumpăna dintre ani, cât şi în primele zile ale anului 2022.

Polițiștii harghiteni vor desfășura în continuare activități de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, fiind acordată o atenție sporită verificării persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Pentru cei care se deplasează în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren, să manifeste maximă prudență în condus, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare și alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori alte substanțe psihoactive, sau dacă se simt obosiți.

Pentru unii dintre noi, trecerea în Noul An va fi marcată în alt loc decât acasă.

Luaţi aminte ca, în eventualitatea în care plecaţi de acasă, să verificaţi dacă sistemele de acces în locuinţă (uşi şi ferestre) sunt asigurate corespunzător, prin închidere şi încuiere, pentru a evita producerea de evenimente cu consecinţe în plan patrimonial.

Totodată, polițiștii desfășoară activități de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice sau juridice, pentru prevenirea evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii, distrugeri de bunuri) precum și pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniu.

Nu în ultimul rând, să nu uităm de necesitatea şi de sănătatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus COVID-19.

De asemenea, atât pentru conducătorii auto cât şi pentru toţi cetăţenii, în situaţii în care există riscuri şi vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, vă rugăm să apelaţi Poliţia, prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Poliţiştii harghiteni acţionează pentru liniştea semenilor lor, dorindu-le ca anul 2022 să le aducă sănătate şi frumoase împliniri!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy