Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sprijin important pentru Asociația Salvamont Ciuc

Salvarea montană este o parte esențială a dezvoltării turismului. De aceea, autoritățile locale din Miercurea Ciuc consideră important faptul că, în urma unui proces îndelungat, au reușit să consolideze colaborarea cu Asociația Salvamont Ciuc și să o pecetluiască cu un contract de servicii la mijlocul lunii decembrie.  

Conform contractului, Miercurea Ciuc va contribui cu 200 de mii de lei pe an la activitățile asociației. Această sumă va fi utilizată pentru a oferi asistență și  acordarea primului ajutor în caz de accident, pentru patrularea traseele turistice și pentru a desfășura activități preventive, cum ar fi refacerea marcajelor turistice, întreținerea traseelor de escaladă sau organizarea programelor de prevenire pentru copii.

Cei 13 salvatori montani atestați care fac parte din asociație își pot desfășura activitatea pe traseele turistice și pe pârtiile de schi din zona administrativă a municipiului, iar asociația trebuie să asigure membrilor săi echipament individual și de salvare adecvat, instruire și legături de telecomunicații.

  • informații furnizate de Biroul de Presă a Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.