Polițiștii harghiteni veghează pentru un sfârșit de săptămână în siguranță

0

Articol disponibil în: Română

În perioada weekendului 1-3 iulie 2022, polițiștii harghiteni se vor afla la datorie, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, siguranță rutieră cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în întregul judeţ.

Având în vedere evenimentele care se vor desfășura în această perioadă, la care vor participa un număr mare de persoane, oamenii legii vor fi la datorie pentru a preîntâmpina eventualele situații neplăcute.

În acest sens, polițiștii rutieri atrag atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste atenţie sporită, să dea dovadă de înţelegere şi calm, să se deplaseze, atât pe jos cât şi cu orice fel de mijloc de transport doar pe traseele pe care este permisă circulaţia, să parcheze numai în zonele autorizate, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe, să nu se urce în autoturisme care sunt conduse de persoane despre care au cunoștință că ar fi consumat astfel de substanțe, şi nu în ultimul rând să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren. De asemenea, polițiștii vă recomandă să nu lăsați la vedere bunuri, în autoturismele parcate, chiar dacă părăsiți vehiculul pentru scurt timp, nu consumați băuturi sau alimente oferite de persoane necunoscute chiar dacă par amabile, dacă sunteți părinte supravegheați și țineți legătura în permanență cu copiii dumneavoastră care participă la concerte, festivaluri sau alte asemenea evenimente, și să vă informați cu privire la grupurile de oameni pe care le frecventează.

În timpul adunărilor publice, cetățenilor se recomandă: să nu introducă sau să aibă, băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente, să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de ordine, să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Reamintim, atât conducătorilor auto cât şi tuturor cetăţenilor, în situaţii în care există riscuri şi vulnerabilităţi ce pot afecta liniştea şi siguranţa, să apeleze Poliţia, prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Harghita vă urează să petreceți un sfârșit de săptămână cât mai plăcut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy