Polițiștii, în control la operatorii economici din localitățile Borsec, Zetea, Tulghes și Corbu. Au fost aplicate amenzi în valoare de 61.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Duminică, 19 iunie, polițiștii harghiteni din cadrul Serviciului de Investigare Criminalității Economice, împreună polițiști de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au desfășurat 26 de controale la operatori economici din localitățile Borsec, Zetea, Tulghes și Corbu.

„Aceste acțiuni au avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului, evaziunii fiscale precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada sezonului estival, în județ.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale, respectiv: O.U.G.nr.28/1999, Legea nr.8/1996, Legea nr.252/2003 și H.G. 301/2012.
A fost confiscată suma de 2.295 de lei, nejustificată .
De asemenea, au fost confiscate 22 de jucării ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, despre care există suspiciunea rezonabilă ca ar fi contrafăcute, valoare acestora fiind de 4.800 de lei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.”, informează IPJ Harghita.

La activități au participat și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy