Pompierii au primit de la Mos Crăciun un dar care va veni în sprijinul cetățenilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Moș Crăciun a ajuns la pompierii harghiteni!

Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțimi (42m), achiziționată în cadrul proiectului „Multi risc-modul I”, a ajuns la ISU Harghita. Cu această autospecială, pompierii harghiteni vor putea să intervină atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Începând din 21 decembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita are în dotare o autospecială destinată intervenţiei și salvării la înălţime. Autospeciala poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 42 de metri, faţă de scările de pe autospecialele vechi ale unităţii, care puteau asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri. Autospeciala are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aprox. 300 de kilograme, dar și un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor. Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic, aceasta permite intervenţia la cele mai înalte clădiri. Braţul telescopic se poate întinde până la 42 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan trei persoane.
Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte. Autospeciala a fost achiziţionată de către Inspectoratul General pentru Stuații de Urgență în cadrul proiectului MULTIRISC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy