Mai mulți pompieri din Gheorgheni, în sprijinul persoanelor care au nevoie de sânge

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Deși prin natura meseriei, pompierii ajută persoanele aflate la nevoie, miercuri, 8 iunie a.c., aceștia au ales să le fie alături și oamenilor aflați în suferință și s-au mobilizat într-o misiune de protejare a celor care au nevoie de ajutor, manifestându-și prețuirea și grija față de viața semenilor printr-o acțiune de donare de sânge.

  • sursa foto: ISU Harghita

20 de pompieri salvatori din cadrul Detașamentului Gheorgheni au donat miercuri, 8 iunie, sânge în cadrul unei acţiuni organizate în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Harghita.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, participarea salvatorilor la această activitate a fost benevolă şi vine în ajutorul celor care au nevoie.

Totodată, pompierii îşi exprimă speranţa că acțiunea lor va fi un ecou pentru toți cetățenii, care prin simpla prezență la centrele zonale de transfuzie, au șansa nu numai de a-i salva pe ceilalți, dar și de a-și proteja propria viață, donarea de sânge fiind benefică atât pentru primitor, cât și pentru donator

„În condițiile în care, la o singură donare fiecare om salvează trei vieți, pompierii militari au avut bucuria și mulțumirea sufletească de a dărui, într-o singură zi, unui număr de peste 60 de persoane, șansa de a trăi, sperând totodată ca gestul lor și al tuturor celorlalți donatori să mobilizeze cât mai mulți harghiteni în această nobilă misiune de salvare.  
Prin gestul lor, salvatorii  își doresc să aducă zâmbetul pe chipul acelor persoane aflate în suferință, oferindu-le speranță și tărie pentru a învinge în această luptă, din care trebuie să iasă mai puternici.”, precizează ISU Harghita.

Acţiunea de donare de sânge a fost organizată premergător Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, ce va fi marcată pe data de 14 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy