Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pompierii, mereu preocupați de siguranța copiilor!

Deorece este început de an școlar, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita se deplasează la școlile din județ pentru a efectua controale privind respectarea cerințelor de securitate la incendiu și pentru a efectua exerciții și instructaje cu angajații unităților de învățământ și, bineînțeles, cu copiii.

Astfel, ieri, 20 septembrie a.c., aproape 200 de preşcolari, elevi din ciclul primar şi gimnazial şi cadre didactice de la Grădiniţa „Floare de colţ” şi Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din oraşul Bălan au participat la un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu, lecţii deschise şi activităţi de informare preventivă. La aceste acţiuni a participat şi d-l Demeter Attila, cadru tehnic PSI. Concomitent, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Bălan a efectuat recunoaştere în teren la aceste obiective.

Pregătirea elevilor și a personalului din cadrul unităţilor de învăţământ în domeniul situaţiilor de urgenţă este o activitate aflată în permanență în prim-planul preocupărilor noastre, derulată periodic prin exerciţii de evacuare la unităţile de învăţământ la care participă elevii, preșcolarii, personalul didactic și nondidactic.

Toate aceste activități, desfășurate sub coordonarea cadrelor unității noastre, au ca scop asigurarea climatului de siguranță în școli, dar și instruirea copiilor, tinerilor și personalului din cadrul unităţilor de învăţământ cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.