Pompierii militari harghiteni s-au aflat în mijlocul copiilor pentru a-i învăța cum să evite ghinionul

0

Articol disponibil în: Română

Lecții deschise, puncte mobile de informare preventivă, exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor… Toate acestea pot părea un spectacol inedit în ochii copiilor, însă cu siguranță le vor rămâne în minte lucrurile care i-au fascinat.

Ieri, cu ocazia Zilei Informării Preventive – marți 13, pompierii militari harghiteni s-au aflat în mijlocul copiilor și cetățenilor, cu scopul de a le furniza informații cu caracter preventiv, care să-i ajute să fie prevăzători, să evite ghinionul. Inspectorii de prevenire au susținut lecții de informare preventivă la două instituții de învățământ din municipiile Miercurea-Ciuc și Odorheiu Secuiesc, respectiv Grădinița „Aranyalma” și Liceul „Marin Preda”, pentru a-i familiariza pe copii cu specificul meseriei de pompier, tipurile de misiuni la care intervin.

Ulterior, în două magazine din aceste municipii au fost amenajate puncte de informare preventivă, unde au fost distribuite pliante, flyere, iar pompierii militari au prezentat tehnici de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Mesajele diseminate s-au referit cu precădere la conduita preventivă din campaniile naționale FOC și RISC, derulate de IGSU.

În acest demers s-au alăturat pompierilor militari și pompierii civili ai Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență, fiind organizate puncte de informare preventivă și la sediile primăriilor din Lunca de Sus și de Jos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy