Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Portofel pierdut de o bătrânică de 80 de ani și recuperat după două săptămâni datorită unui covăsnean

Inspiraţie şi perseverenţă, transformate într-o lecţie de viaţă de poliţişti, la Băile Tuşnad, după ce omenia şi cinstea l-au determinat pe un cetăţean din Sfântu Gheorghe să nu păstreze pentru sine un portofel găsit, care conţinea peste 1.500 de lei

O bătrânică de aproape 80 de ani, care a pierdut un portofel, a fost identificată de poliţişti cu ajutorul unui tort şi a unor prăjituri.

Victima a fost la biserică, apoi şi-a pierdut portofelul în apropierea unui magazin, însă poliţiştii i l-au dus acasă în mai puţin de 3 ore, deşi nu conţinea altceva decât banii şi un bon fiscal

Păgubita, care nici n-a avut curaj să-i spună soţului despre pierderea suferită, a mărturisit că îşi luase gândul de la bani.

La data de 09.06.2019, în jurul orei 13:00, un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, s-a prezentat la sediul Poliției Stațiunii Băile Tușnad, cu un portofel despre care a declarat că l-a găsit în parcarea unui magazin din localitate.

Poliţiştii i-au mulţumit covăsneanului pentru onestitatea de care a dat dovadă şi pentru spiritul uman demonstrat, însă au constatat că nu au cui să înmâneze portofelul, întrucât acesta, cel puţin la prima vedere, nu conţinea niciun fel de date sau indicii despre proprietar.

Totuşi, în afara celor 1.554 de lei, în portofel se afla și un bon fiscal, emis în urmă cu aproximativ 2 săptămâni de o cofetărie din localitate, pe care erau menţionate ca fiind achiziţionate un tort şi mai multe prăjituri.

Pornind de la premisa că produsele de cofetărie au fost cumpărate cu prilejul unei aniversări, poliţiştii au iniţiat cercetări şi investigaţii la unitatea de alimentaţie publică în cauză, acestea fiind aprofundate şi extinse în localităţile învecinate.

Astfel, după mai puţin de 3 ore, poliţiştii au aflat că „sărbătoritul” fusese un bătrânel din comuna Tuşnad, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, iar portofelul aparţine soţiei acestuia, care a fost la biserică, iar apoi a trecut pe la magazin, unde se pare că i-a căzut portofelul.

Prejudiciul a fost astfel recuperat şi restituit părţii vătămate, bătrânica afirmând că nici nu avusese curaj să-i spună soţului despre pierderea suferită şi cu atât mai puţin să spere că-şi va recupera paguba.

Astfel, ne-a mulţumit din suflet că am găsit-o şi i-am predat portofelul cu banii şi bonul aniversării, iar noi îi mulţumim, încă o dată, admirabilului cetăţean din Sfântu Gheorghe, care a găsit portofelul şi a ales să „comită” gestul de a-l preda, spre a ajunge la proprietarul de drept.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.