Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Postul de televiziune RealitateaTV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a dat cuvântul senatorului UDMR, Tánczos Barna

CNA a sancționat postul de televiziune RealitateaTV cu 10.000 de lei pentru că la emisiunea ”Talk News” nu s-au respectat prevederile legale și nu s-a dat cuvântul senatorului UDMR, Tánczos Barna, pentru ca acesta să își poată prezenta punctul de vedere legat de un proiect de lege privind drepturile minorităților din România.

În emisiunea desfășurată în 4 decembrie 2018, moderatoarea Denise Rifai și invitații ei au creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunității maghiare din România – se arată în sesizarea trimisă CNA. Emisiunea a avut ca subiect o propunere legislativă inițiată de UDMR care ar prevede drepturi pentru minoritățile naționale din România potrivit prevederilor Declarației de la Alba Iulia.

Senatorul UDMR, Tánczos Barna, a salutat decizia CNA spunând: ”Importanța presei libere în România este, desigur, incontestabilă, oricine are dreptul la opinie și exprimare liberă. Dar trebuie respectate prevederile legale și regulile de conduită și etică a jurnalismului. Salut decizia CNA și sper ca aceasta să servească scopului de a descuraja și alți moderatori TV de la îngrădirea dreptului la liberă exprimare”.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *