Prefecții și subprefecții USR PLUS, eliberați din funcție. Harghita, din nou fără prefect

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că a aprobat în şedinţa de guvern de joi, 9 septembrie, eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. Conform acestuia, atribuţiile prefecţilor vor fi preluate de subprefecţi.

Această decizie vine după ce ieri premierul a demis mai mulți secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost puși pe funcție prin alianța cu USR PLUS. Situația a fost generată de criza guvernamentală produsă de demisiile în bloc ale miniștrilor USR PLUS din coaliție.

Printre cei demiși se numără și Szabó Zsolt, care preluase funcţia de prefect al judeţului Harghita la începutul lunii aprilie.

 

„În şedinţa de guvern astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”, a precizat premierul Cîțu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy