Borboly Csaba: „Conectăm județele Harghita și Bacău cu drum asfaltat”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Avansează lucrările pe DJ 123, pe porțiunea dintre Sânmartin și Eghersec

În cadrul întâlnirii de lucru de miercuri, 8 august, la Cinod, la care au participat reprezentanții Consiliului Județean Harghita, ai constructorului SC Multipland SRL, ai Electrica, dirigintele de șantier și primari, s-au discutat soluțiile pentru recalibrarea liniei electrice ce se găsește în corpul drumului și  care afectează amplasamentul.

Potrivit contractorului, este necesară o deviere a liniei electrice astfel încât până la venirea sezonului de iarnă acest tronson să aibă toate podețele introduse în corpul drumului pentru a fi asigurată scurgerea apelor și drumul să nu mai fie afectat.

Prezentă la întâlnire, Réti Zsófia, primarul comunei Ciucsângeorgiu, a declarat că drumul este o investiție foarte importantă pentru dezvoltarea economică fiind  necesară construirea infrastructurii, inclusiv introducerea internetului.

Din punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, construirea acestui drum este foarte importantă pentru conectarea regiunilor și a comunităților, menționând că pentru demararea lucrărilor au fost alocate fonduri de consiliul județean dar speră că pentru finalizarea acestuia vor fi primite fonduri de la guvern.

Tronsonul de drum este de 14,5 kilometri, iar valoarea investiției depășește 35 de milioane de lei. Se construiesc patru poduri noi, fiind finalizate în proporție de 90%.

De asemenea, acest sector de drum are lucrări foarte mari în acest moment în zona Cinod, în sectorul de la km 16 la km 21 unde este așternută piatra spartă pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură și lucrări de casetare pentru lărgirea sectorului de drum.

Sunt de asemenea în curs de planificare lucrări pe porțiunea de drum de 19,5 km de la Eghersec până la granița cu județul Bacău.

Mai multe detalii la http://investitii.hargitamegye.ro/.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean Harghita

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy