Pregătiri de Sărbători la Zăbala

0

Articol disponibil în: Română

Domeniul fermecat Mikes din Zăbala găzduiește și în acest an echipa Castel în Transilvania pentru un eveniment de familie cu pregătiri de Crăciun, voie bună, joc și povești!

După edițiile din ultimii doi ani, care au atras în total în jur de 1000 de persoane care au venit să ne pregătim împreună pentru sărbători, și anul acesta îi așteptăm pe mici și mari cu de activități  pentru toată familia!

Sâmbătă, 7 decembrie, între orele 10 și 17 atmosfera de sărbătoare sosește cu programe variate: jocuri cu jucăriile EduCastel, ateliere de creație de decorațiuni și felicitări de Crăciun, teatru de păpuși, povești, vânătoare de comori și căluți prietenoși.

Felicitările pot fi trimise prin poșta lui Moș Crăciun de la fața locului – evident, și poșta adevărată ne va ajuta ca felicitările să ajungă la destinatari. Astfel, copiii (și nu numai) vor putea crea cărți poștale personalizate și să le trimită, de aceea rugăm participanții să se pregătească și cu adresele poștale ale destinatarilor. Desigur, felicitările pot fi luate și acasă și predate personal sau folosite pur și simplu ca decorațiune.

La eveniment elevii secției de muzică a școlii Molnár Józsiás din Târgu Secuiesc vor susține un recital muzical: cântecele lor de Crăciun vor crea o adevărată atmosferă de sărbătoare de la ora 14:30.

Cei mici și mai mari se pot bucura de crearea decorațiunilor de Crăciun: globuri de hârtie pentru colorat, suporturi de lumânări decorate folosind tehnica șervețelului, turtă dulce și alte decorațiuni simpatice îi așteaptă pe tot parcursul zilei.

Pe lângă activitățile de interior, vizitatorii vor putea cutreiera și grădina de castel. Atmosfera de iarnă va fi completă cu ceai și cafea fierbinte, vin fiert, și alte bunătățuri fi disponibile la domeniul Mikes. La finalul evenimentului ne vom aduna cu toții în jurul unui uriaș foc de tabără.

Pe durata evenimentului vor putea fi cumpărate obiecte unice, inspirate de castele, realizate special pentru webshopul Castel în Transilvania. Cumpărătorul contribuie la Fondul Castel în Transilvania.

Domeniul Mikes așteaptă vizitatorii cu fascinantul parc englez cu lacuri frumoase și sala de evenimente renovată recent.

Evenimentul este organizat de către programul Castel în Transilvania și Zabola Estate.

Pentru programul detaliat și alte informații vă rugăm să vizitați pagina de Facebook al evenimentului: https://www.facebook.com/events/525908724658573/

Programul Castel în Transilvania dorește să contribuie și prin evenimente la readucerea castelelor din Transilvania în atenția publică și în viața comunităților din jurul lor, și la valorificarea culturală, turistică, economică a acestora. La evenimentele noastre cu activități culturale, educative și recreaționale pentru întreaga familie au participat în total cel puțin 7000 de participanți.

Despre programul Castel în Transilvania

Cuvântul „castel” aduce atenție, interes, provoacă sentimente nostalgice. Castelele din Transilvania reprezintă poate cea mai semnificativă moștenire culturală construită din Transilvania (pe lângă cetăți) dar potențialul lor nu este exploatat la nivel corespunzător.

Pentru ca acestea să poate avea un rol important atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere socio-cultural, este nevoie de strategie și o rețea, care să valorifice pe termen lung potențialul economic și social al castelelor și conacelor din Transilvania. În acest scop a fost lansat programul strategic de anvergură Castel în Transilvania în luna martie a anului 2015 de către Grupul PONT. În cadrul programului, în ultimii cinci ani, cu ajutorul experților am reușit să elaborăm strategia de dezvoltare în trei limbi, am lansat website-ul, tot în trei limbi, și aplicația mobilă, care conține informații necesare și valoroase a 300 de castele și conace din Transilvania.

Pe termen lung, obiectivul inițiativei Castel în Transilvania este să se transforme într-o mișcare comunitară și să devină o rețea amplă, care să facă posibilă conexiunea dintre persoane și organizații. Dorim să atingem acest scop prin implicarea experților și organizarea diverse programe profesionale și pentru familii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy