Preşedintele CJ, Borboly Csaba, ar putea candida la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi-a anunţat intenţia de a participa la prealegerile din UDMR, pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc, scrutinul urmând să aibă loc în luna aprilie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că doreşte să-şi folosească experienţa dobândită în administraţia judeţeană în ultimii 16 ani pentru a lansa programe menite să ducă la crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi pentru tinerii care, acum, părăsesc în număr mare municipiul Miercurea Ciuc.

Principalul meu program este crearea locurilor de muncă, doresc să dau o perspectivă tinerilor al căror număr a scăzut în modul cel mai drastic în oraşele mai mari ale judeţului, în ultimii 20 de ani (Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Gheorgheni, Topliţa), conform statisticilor această scădere fiind de 50%. Deci, avem de făcut multe, iar ca primar pot să fac mai multe pentru acest scop. Doresc ca reşedinţa de judeţ să rămână locomotiva judeţului, să devină mai puternică şi să aibă efect asupra altor localităţi. Avem această posibilitate de colaborare prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară şi doresc ca aceasta să fie folosită în cât mai mare măsură, a declarat Borboly Csaba.

El a punctat că îl motivează ‘perfecţionarea sistemelor existenţe’, dar şi ‘găsirea de soluţii comune’ şi crede că municipiul Miercurea Ciuc este perfect pentru această muncă, întrucât actuala conducere s-a folosit de toate posibilităţile pentru ‘dezvoltarea infrastructurii şi înnoirea de la nivelul instituţiilor’.

Întrebat dacă îşi va menţine candidatura dacă şi primarul demisionar, Raduly Robert Kalman, se va inscrie în cursă, Borboly Csaba a spus că nu are nicio informaţie despre eventualii contracandidaţi şi că nu doreşte să intre în astfel de discuţii.

Borboly Csaba a fost consilier judeţean UDMR în perioada 2000-2004, apoi a avut un mandat de vicepreşedinte al CJ, după care, timp de opt ani, a condus această instituţie.

Prealegerile interne care vor desemna candidaţii UDMR la alegerile locale din Miercurea Ciuc vor avea loc în data de 10 aprilie. Candidaturile se pot depune până în data de 15 martie, după care urmează o perioadă de campanie electorală.

Primarul ales al municipiul Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi-a dat demisia din funcţie anul trecut, după ce a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi proces, care se află pe rolul Tribunalului Mureş, mai este judecat şi viceprimarul Szoke Domokos. Raduly s-a aflat la conducerea primăriei din anul 2004, câştigând trei mandate consecutive.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, este judecat într-un dosar în care DNA îl acuză de fapte de corupţie.

Sursa: administratie.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy