Borboly Csaba a Megyei Tanács elnöke indulna a csíkszeredai polgármesteri választáson

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Indul az RMDSZ csíkszeredai áprilisban tartandó előválasztásán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba az Agerpres-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy fel szeretné használni a megyei adminisztrációban gyűjtött 16 éves tapasztalatát olyan programok megvalósítására, mint munkahelyteremtés és lehetőségteremtés a fiatalok számára, akik jelen pillanatban sajnos tömegesen hagyják el Csíkszeredát.

Legfőbb tervem munkahelyeket teremteni a fiataloknak és új perspektívát kínálni nekik. A megye nagyobb városaiban (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyó, Maroshévíz) számuk drasztikusan csökkent az utóbbi 20 évben, ez a szám eléri az 50%-ot. Sok a tennivaló és polgármesterként sokat tehetek az ügy érdekében. Szeretném, ha továbbra is a megyeszékhely maradna a megye többi települése számára a húzóerő. Szeretném minél jobban kiaknázni a közösségek közti fejlesztési társulásokkal való együttműködés kínálta lehetőségeket, nyilatkozta Borboly Csaba.

Kiemelte, hogy a ’ már meglévő rendszerek tökéletesítése ’ valamint a ’ közös megoldások keresése ’ nagyban motiválják munkájában és, hogy a jelenlegi vezetés minden lehetőséget kihasznált az ’ infrastruktúra fejlesztésére és az intézmények felújítására ‘.

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e jelölését abban az esetben is, ha a lemondott polgármester, Ráduly Róbert Kálmán is jelölteti magát, Borboly Csaba azt válaszolta, hogy nincs tudomása más jelöltekről és nem szeretne erről beszélni.

Borboly Csaba 2000-2004 között RMDSZ megyei tanácsos, majd alelnök, ezt követően nyolc éven át a megyei önkormányzat elnöke volt.

Az RMDSZ csíkszerdai előválasztására április 10-én kerül sor, a jelentkezési határidő március 15-e.

Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda választott polgármestere tavaly lemondott tisztségéről, miután a DNA hatalmi visszaéléssel megvádolta. Ugyanebben az ügyben áll bíróság elé Szőke Domokos alpolgármester. Ráduly 2004 óta vezette a városházát, három egymás utáni mandátumban.

Borboly Csaba megyei tanácselnök ellen is bírósági eljárás folyik, korrupciós ügyben.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy