Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba a Megyei Tanács elnöke indulna a csíkszeredai polgármesteri választáson

Indul az RMDSZ csíkszeredai áprilisban tartandó előválasztásán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Borboly Csaba az Agerpres-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy fel szeretné használni a megyei adminisztrációban gyűjtött 16 éves tapasztalatát olyan programok megvalósítására, mint munkahelyteremtés és lehetőségteremtés a fiatalok számára, akik jelen pillanatban sajnos tömegesen hagyják el Csíkszeredát.

Legfőbb tervem munkahelyeket teremteni a fiataloknak és új perspektívát kínálni nekik. A megye nagyobb városaiban (Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyó, Maroshévíz) számuk drasztikusan csökkent az utóbbi 20 évben, ez a szám eléri az 50%-ot. Sok a tennivaló és polgármesterként sokat tehetek az ügy érdekében. Szeretném, ha továbbra is a megyeszékhely maradna a megye többi települése számára a húzóerő. Szeretném minél jobban kiaknázni a közösségek közti fejlesztési társulásokkal való együttműködés kínálta lehetőségeket, nyilatkozta Borboly Csaba.

Kiemelte, hogy a ’ már meglévő rendszerek tökéletesítése ’ valamint a ’ közös megoldások keresése ’ nagyban motiválják munkájában és, hogy a jelenlegi vezetés minden lehetőséget kihasznált az ’ infrastruktúra fejlesztésére és az intézmények felújítására ‘.

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e jelölését abban az esetben is, ha a lemondott polgármester, Ráduly Róbert Kálmán is jelölteti magát, Borboly Csaba azt válaszolta, hogy nincs tudomása más jelöltekről és nem szeretne erről beszélni.

Borboly Csaba 2000-2004 között RMDSZ megyei tanácsos, majd alelnök, ezt követően nyolc éven át a megyei önkormányzat elnöke volt.

Az RMDSZ csíkszerdai előválasztására április 10-én kerül sor, a jelentkezési határidő március 15-e.

Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda választott polgármestere tavaly lemondott tisztségéről, miután a DNA hatalmi visszaéléssel megvádolta. Ugyanebben az ügyben áll bíróság elé Szőke Domokos alpolgármester. Ráduly 2004 óta vezette a városházát, három egymás utáni mandátumban.

Borboly Csaba megyei tanácselnök ellen is bírósági eljárás folyik, korrupciós ügyben.

Forrás: administratie.ro
Un comentariu la “Borboly Csaba a Megyei Tanács elnöke indulna a csíkszeredai polgármesteri választáson

  1. Mm

    Ce? Au plecat tinerii ? Pai uite cum extremismul tampit a dus la ocolirea zonei de catre investitori, lipsa locurilor de munca si asa populatia pleaca. Au plecat in principal etnicii romani, dar si tinerii de etnie maghiara se duc inafara sau raman in Cluj, Brasov, etc. Nu veti face nimic, voua va convine ca populatia sa ramana saraca si needucata, sa li se fluture un steag si eventual sa ramana inchisi in aceasta zona prin necunoasterea limbii tarii in care traiesc. Voi si neamurile voastre aveti posturi de conducere in administratie si afaceri pe numele neveste/soacrei prin zona, sunteti bogati si nu are cine sa va faca ceva.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.