Preşedintele CJ Harghita a vizitat zonele afectate de inundaţii şi solicită fonduri de la Guvern

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a vizitat marţi după amiază câteva dintre localităţile afectate de inundaţiile de duminică seara şi solicită fonduri de la Guvern şi efectuarea de lucrări la cursurile de apă, pentru prevenirea producerii unor situaţii similare.
Borboly Csaba a mers în localităţile din comunele Ulieş şi Feliceni, afectate de ieşirea din matcă a unor pârâuri locale şi de scurgerile de pe versanţi, care au deteriorat infrastructura drumurilor, mai multe poduri şi au inundat gospodării, fântâni şi terenuri agricole.

Preşedintele CJ consideră că este nevoie să se găsească soluţii imediate pentru înlăturarea pagubelor produse de ruperile de nori şi solicită, în acest sens, fonduri de la Guvern pentru repararea drumurilor şi a zidurilor de susţinere ale pârâurilor.

Consider că trebuie găsite imediat, la faţa locului, soluţii, prin implicarea tuturor. Solicităm fonduri de la Guvern pentru remedierea daunelor produse la drumuri şi la zidurile de susţinere ale pârâurilor şi este important ca şi direcţia apelor să-şi facă treaba, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit sursei citate, în satul Oţeni este nevoie de regularizarea cursului pârâului Hodoş şi de protecţia malurilor cu ajutorul gabioanelor, motiv pentru care se va solicita sprijin de la Administraţia Apelor Române. De altfel, localnicii şi reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis să înainteze o petiţie către Apele Române, pentru ca această problemă să fie tratată cu prioritate, ţinând cont că este pentru a patra oară, în ultima perioadă, când 100 de familii din sat sunt afectate de inundaţii, în urma ieşirii din matcă a pârâului.

Precipitaţiile abundente căzute duminică seara în Harghita au dus la revărsarea unor pârâuri şi la scurgeri de pe versanţi, apele producând importante stricăciuni la drumurile judeţene şi comunale, avariind poduri şi podeţe, inundând suprafeţe agricole şi intrând în mai multe gospodării. Evaluarea pagubelor este în curs de realizare. AGERPRES

13592277_823665564401493_2802517431282177407_n

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy