Az árvíz sújtotta településekre látogatott a megyeelnök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba kedd délután meglátogatta a vasárnapi árvíz által sújtott településeket és támogatást igényel a Kormánytól a vízmedrek rendbetételére a hasonló helyzetek jövőbeli elkerülése érdekében.

Borboly Csaba Kányádra és Fesőboldogfalvára látogatott, ahol az árvíz megrongálta az utakat és hidakat, kutakat és mezőgazdasági területeket tett tönkre és udvarokat árasztott el.

A megyeelnök szerint szükséges az azonnali megoldás a felhőszakadások okozta károk elhárítására, ugyanakkor pénzt kérni a Kormánytól az utak és támfalak rendbetételére.

Azonnali megoldást kell keresni és együtt orvosolni a bajt. Ugyanakkor kérünk pénzt a kormánytól az utak és a támfalak rendbetételére, és fontos, hogy a vízügyi hatóság is tegye a dolgát– nyilatkozta a megyeelnök az Agerpresnek.

Ócfalván szükséges a Hodos patak medrének szabályozása és a támfalas partvédelem, aminek érdekében a Román Vízügyi Hatóság beavatkozását kérik. A megyei tanács és a falu lakosai közös petícióban fordulnak az országos Vízügyi Hatósághoz, mivel 100 családot már negyedik alkalommal érint az árvíz.

A vasárnapi bőséges csapadék patakok kiáradásához vezetett Hargita megyében, aminek következtében megyei- és községi utak rongálódtak meg, hidakat mosott el a víz, elárasztott több udvart és mezőgazdasági területeket. Még tart a kárfelmérés. AGERPRES

13592277_823665564401493_2802517431282177407_n

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy