Președintele PCM Biro Zsolt nu prea știe ce spune

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Președintele Partidului Civic Maghiar a avut amabilitatea să ne explice cum vede el autonomia demonstrând prin explicațiile date că este cam incompetent.
Întrebat dacă autonomia înseamnă și renunțarea la finanțarea primită de la bugetul României domnia sa a declarat că autonomia înseamnă autofinanțare și că vor fi destule resurse venite de la marile companii care își desfășoară activitatea în zona Harghita – Covasna dar plătesc impozitele la București.
În cazul în care șeful PCM nu înțelege cum funcționează economia  reală și cum ocolesc marii contribuabili taxele prin tehnici de ”optimizare fiscală” îi dăm doar două exemple: Romaqua Grup (adică apa Borsec) cel mai mare contribuabil din Harghita are doar 11 milioane profit pe anul trecut și o cifra de afaceri de 561 milioane, dar la capitolul datorii figurează cu 527 de milioane. Aceeași situație în acte e și la Iris Service Ciuc cu 67 milioane cifra de afaceri, dar datorii de 40 și profit de 900 de mii de lei și așa e peste tot. Dacă aduni tot cu ce contribuie toate firmele private din zona în care PCM dorește autonomia nu acoperi nici măcar salariile bugetarilor, ca să nu mai vorbim de subvențiile de milioane de euro primite de la statul român sau de banii europeni veniți.
Autonomia este un lucru în esență foarte bun dar în Germania, Franța sau alte state unde fiecare zonă are propriile resurse economice și se poate întreține fără deficit bugetar, cum e România. Oricine citește acest articol știe că am dreptate și că în Covasna sau Harghita s-a furat și s-au distrus toate fabricile și nu mai există industrie deloc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy