Biró Zsolt az MPP elnöke nem nagyon tud mit mondani

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Magyar Polgári Párt elnöke, megtisztelt azzal, hogy elmagyarázza, hogyan látja az autonómia kérdését. Ezzel bebizonyította számunkra, hogy hozzá nem értő. Mikor megkérdeztük Őt, számára az autonómia azt jelenti, hogy lemond a Románia költségvetéséből történő finanszírozásról, azt nyilatkozta, hogy az autonómia, önfinanszírozást is jelent. Szerinte elegendő tartalék van a nagyvállalatoknál, amelyek Hargita és Kovászna megyékben fejtik ki tevékenységüket, de az adót Bukarestben fizetik.

Amennyiben az MPP elnöke nem érti, hogyan működik a reális gazdaság és hogyan kerülik ki különböző technikákkal az adózást a nagyvállalatok, csak két példát említenénk: A Romaqua Grup (vagyis a borszéki ásványvíz palackozó) a Hargita megye legnagyobb adózója, csak évi 11 millió euró nyereséggel rendelkezik és a forgótőkéje 561 millió, de 527 millió kintlévőséggel rendelkezik. A könyvelés szerint, ugyanaz a helyzet az Iris Service Ciuc-al is, amely egy 67 milliós forgalomnál, 40 ezres kintlévőséggel, és 900 ezer lejes nyereséggel rendelkezik. Amennyiben összeszedünk mindent, ami magán céget jelent a térségben, amelyben az MPP autonómiát szeretne, nem lehet lefödni a közalkalmazottak bérét sem, arról viszont ne is beszéljünk, hogy hány millió eurót kap a térség a román államtól vagy európai uniós forrásokból.

Az autonómia egy ideális dolog, nagyon jó, de Németországban, Franciaországban, vagy más államban, ahol minden régiónak megvan a saját forrása és fent tudja magát tartani, mindenféle állami támogatás nélkül, ahogy Romániában van. Bárki, aki ezt az írást olvassa, tudja, hogy igazam van és azt is tudja, hogy Hargita és Kovászna megyékben minden elloptak, mindent tönkretettek, ami gyárat és ipart jelent.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy