Președintele Ungariei anunță referendum pentru cotele de refugiați

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit pentru 2 octombrie data desfăşurării referendumului iniţiat de guvern cu privire la sistemul de cote obligatorii de relocalizare de refugiaţi în statele Uniunii Europene, transmite marţi MTI, scrie agerpres.ro.

La referendum, alegătorii din Ungaria vor fi întrebaţi: ‘Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să impună relocarea cetăţenilor non-ungari fără aprobarea parlamentului?’

Guvernul de la Budapesta a anunţat la 24 februarie că intenţionează să organizeze un referendum cu privire la cotele de refugiaţi. Motivul oferit de executiv a fost acela că doar cetăţenii ungari, nu Bruxellesul, pot decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria ţară.

Ungaria se opune planului care prevede cote obligatorii pentru repartizarea de migranţi între statele membre, adoptat în septembrie anul trecut, insistând că acesta îi încalcă suveranitatea.

Sursa: antena3.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy