Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prima misiune ISU din 2019: element de muniție, descoperit în pivnița unei case

Astăzi, 8 ianuarie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a intervenit pentru asanarea unui element de muniție, descoperit în pivnița unei case din localitatea Satu Mare.

La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat elementul ca fiind un proiectil exploziv de calibru 85 mm. S-a verificat zona cu detectorul de metale, nefiind descoperite alte elemente. Muniţia provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată, în siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul muniției rămase neexplodată, cât și distrugerea acesteia, sunt operațiuni complexe și extrem de riscante, de aceea recomandăm tuturor să apeleze în continuare numărul unic de urgență 112 pentru a solicita intervenția personalului calificat în astfel de misiuni, transmite ISU Harghita.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.