Primarul din Odorheiu Secuiesc, obligat de instanță să îndepărteze drapelul Ungariei din primărie

0

Articol disponibil în: Română

Foto: Primăria Odorheiu Secuiesc

Tribunalul București a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și l-a obligat pe primarul municipiului Odorheiu Secuiesc să îndepărteze drapelul Ungariei din incinta primăriei, aflăm de pe blogul jurnalistului, dantanasa.ro.

Acțiunea în instanță a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) după ce primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, a refuzat să îndepărteze drapelul Ungariei arborat în mai multe locuri în incinta Primăriei Odorheiu Secuiesc, în biroul acestuia și în sala de ședințe a primăriei.

Tribunalul București a admis acțiunea ADEC și l-a obligat pe edil să îndepărteze drapelul Ungariei din sediul primăriei și să plătească cheltuieli de judecată.

Sentința Tribunalului București pe scurt (detalii aici): „Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul să îndepărteze drapelul în culorile roșu, alb și verde, drapelul Ungariei, din biroul Primarului mun. Odorheiu Secuiesc și din sala de ședințe a Primăriei Odorheiu Secuiesc, precum și din orice alt loc din incinta Primăriei Odorheiu Secuiesc. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul București. Pronunțată astăzi, 16 iunie 2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

Primarul Galfi Arpad a pierdut de-a lungul timpului mai multe procese care au avut ca obiect arborarea nelegală a unor steguri pe instituția primăriei, unul dintre ele vizând arborarea nelegală a steagului secuiesc și a steagulului orașului de pe fațada și din incinta primăriei (detalii aici).

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy