Vizitarea bolnavilor internaţi la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, redusă la cinci minute

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vizitarea bolnavilor internaţi la spitalele din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc a fost redusă, de vineri, la cinci minute, pentru a se preveni îmbolnăvirile, în condiţiile în care în judeţ s-au înregistrat patru cazuri de gripă şi numărul virozelor este destul de ridicat.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat pentruAgerpres că ‘s-au sistat vizitele la pacienţii internaţi la secţiile de pneumologie şi boli infecto-contagioase’ şi se limitează vizitarea pacienţilor în celelalte secţii la cinci minute de vizitator.

Dr Demeter a rugat pacienţii şi vizitatorii să respecte aceste reglementări, ţinând cont că există un risc de îmbolnăvire atât a celor internaţi, cât şi a aparţinătorilor.

Rugăm vizitatorii, pacienţii, să respecte aceste reglementări, să evite vizitările în grup, să evite vizitările fără rost, în această perioadă în care există un risc de infectare a lor, a membrilor lor de familie, nu numai a vizitatorilor de către pacienţi, ci şi a pacienţilor de către vizitatori. Îi rugăm să fie moderaţi şi să evite vizitele care nu trebuie neapărat să fie făcute, a declarat dr. Demeter.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a precizat că s-a întocmit un plan de măsuri, care cuprinde limitarea vizitelor la cinci minute, interzicerea accesului în spital a aparţinătorilor care prezintă simptome de boli respiratorii, dar şi asigurarea de măşti de protecţie de unică folosinţă destinate vizitatorilor.

Lukacs Antal a mai spus că vizitatorii se vor spăla pe mâini la intrarea în salon şi la părăsirea acestuia, iar contactul cu pacienţii va fi limitat.

Şi celelalte spitale din Harghita au luat măsuri de reducere a accesului vizitatorilor, după ce conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat acest lucru, în contextul în care în judeţ s-au identificat patru cazuri de gripă, două fiind cu virusul H1N1, iar numărul de viroze şi pneumonii este ridicat.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy