Primul caz de muşcătură de şarpe! Numărul persoanelor muşcate de CĂPUȘE, în creștere față de luna mai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuic, dr. Demeter Ferenc, a declarat pentru Agerpres că de la începutul lunii iunie s-au înregistrat 111 cazuri de muşcături de căpuşe, 42 dintre pacienţi fiind copii. De asemenea, alte 9 persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce au fost înţepate de alte insecte şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate cazuri grave, cum ar fi plăgi neglijate sau suprainfectate, în doar câteva situaţii fiind nevoie de tratament cu antibiotic şi de efectuarea testelor de boală Lyme.

NUMĂRUL CAZURILOR ESTE MULT MAI MARE DECÂT ÎN LUNA MAI

Numărul cazurilor este mult mai mare decât în luna mai, când s-au înregistrat doar 22 de cazuri de muşcături de căpuşe şi opt persoane care au fost înţepate de alte insecte.

Întrucât vremea este potrivită excursiilor în aer liber, medicii le recomandă iubitorilor de natură să evite, pe cât posibil, zonele în care pasc oile sau caprele, să nu se aşeze direct pe iarbă şi să poarte îmbrăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele.

De asemenea, cei care au fost muşcaţi de căpuşe sunt îndemnaţi să se prezinte la medic. Căpuşele pot transmite boala Lyme, o encefalită care nu se vindecă, este lent progresivă şi afectează serios capacitatea de muncă a celui infectat.

Dr. Demeter Ferenc a declarat că în această săptămână s-a înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon. Este vorba de un tânăr de 27 ani, din Vlăhiţa, care a fost muşcat de antebraţul stâng şi care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru acordarea primului ajutor. Întrucât nu a ştiut din ce specie era şarpele care l-a muşcat, pacientului i s-a administrat ser antiviperin şi a fost internat sub observaţie la secţia de Boli Interne, starea sa fiind bună.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy