Program Național de Împăduriri al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pe anul 2020

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 48% din totalitatea suprafeței cu păduri de la nivel național. Diferența de 52% o reprezintă suprafețele care aparțin proprietarilor privați. Pădurile administrate de Romsilva dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale.

Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin care se urmărește asigurarea integrității și permanenței pădurilor, pentru ca acestea să-și exercite cu continuitate funcțiile de protecție și de producție.

Pentru anul 2020, Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva a propus, pentru fondul forestier proprietate publică a statului pe care îl administrează, un program de regenerare a pădurilor de 12.531 hectare, din care:
regenerări naturale – 8.073 hectare
regenerări artificiale – 4.458 hectare (din care: 24 ha perdele forestiere)

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, care se vor executa în 2020, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va efectua lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (secetă, incendii, etc.)

Pentru lucrările de regenerare a pădurilor programate în anul 2020 sunt necesari circa 25 milioane puieți forestieri.

În ultimii șapte ani, în pădurile proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 111.554 de hectare, din care 69.864 de hectare prin regenerări naturale și 41.690 de hectare prin regenerări artificiale (împăduriri), pentru care s-au folosit peste 200 milioane de puieți forestieri .

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva utilizează, pentru activitatea de regenerare a pădurilor proprietate publică a statului, puieți proveniți din pepinierele silvice proprii, unde se produc anual aproximativ 50 de milioane de puieți forestieri din 60 de specii, în 7 pepiniere centrale și circa 1100 de pepiniere mici aparținând subunităților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy