Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Românii sunt chemați din nou să apere LIMBA ROMÂNĂ. Spunem NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR

Foto: Mihai Tîrnoveanu

Delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociației Calea Neamului va fi prezentă duminică 23 februarie, la ora 16,30,  în fața Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), pentru a cere Instituției Prezidențiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român.

Prin glasul lui Mihai Tîrnoveanu, românii sunt chemați din nou să apere atât prezentul cât și viitorul limbii române din Ardeal:

Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații și surorile voastre din Ardeal! 

Îi vom solicita Președintelui și printr-o petiție depusă la administrația prezidențială, să rămână consecvent poziției sale din 2018, când a contestat la CCR aceleași puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat și noi ca fiind neconstituționale, care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum și la eliminarea condiției îndeplinirii pragului de 20% pondere minorități naționale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administrație.

Vă chemăm din nou să faceți încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.

Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de același sânge de peste munți.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

 
22 comentarii la “Românii sunt chemați din nou să apere LIMBA ROMÂNĂ. Spunem NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR

  1. elena curic

   cred ca limba româna va deveni a doua limba și asta numai din cauza nepăsării guvernanților și presedinților iresponsabili! pentru o mă na de voturi au fost în stare să văndă tot, ar trebui considerați tradători de țară ; nu sunt pentru limitarea drepturilor minorităților, dar nici să ajungă românii minoritari în țara lor

   Raspunde
 1. VASILE

  Etnia maghiara ar trebui sa invete in primul rand limba romana,,,suntem un stat suveran si independent,,iar limba acestui stat este ROMANA,,,celor ce nu le convine nu au decat sa caute o tara in care se vorbeste limba lor,,,punct,,,

  Raspunde
 2. Adela

  Uniti-va dragi romani de pretutindeni si nu-i lasati pe acesti secui din zona ardealului, care au facut mult rau si nedreptati romanilor care traiesc in aceste judete,sa aprobe limba maghiara ! Nici nu stiti cate nedreptati si cate injurii acesti UDMR-isti au facut de la revolutie incoace! Nu avem locuri de munca , noi romanii, din cauza lor, ca trebuie sa stii limba maghiara, limba care este oficiala in Ungaria ! Sunt foarte rai, extrem de duri, politicienii le fac jocurile cum vor , sunt parsivi-cand cu unul cand cu altul pentru a-si vedea intereselor lor etnice, preotii catolici fac politica si in biserici, indeamna la excluderea romanilor din comunitatea lor, in administratiile publice locale se vorbeste limba maghiara, in comert-la fel, limba maghiara, peste tot , limba maghiara ! Limba romana? plange sufletul cand aud pe cineva vorbind limba romana -de bucurie-.Nu-i lasati sa-si bata joc de noi, dovediti-le ca limba romana este limba oficiala in Romania!

  Raspunde
  1. Dinu Ioan Adrian

   Scopul declarat al Ungariei este denunțarea tratatului de la Trianon ce a legitimat dreptul nostru la unitatea statală. Acum,granițele statelor se trasează numai în urma unui conflict armat și rămân actuale până la declanșarea unui alt conflict . Dar pentru ca un stat să fie și legitim trebuie să primeze principiul național și anume dreptul la autodeterminare al popoarelor, ceea ce este de necontestat. România Mare a luat naștere în spațiul carpato-danubian-pontic. A reprezentat o revenire la matca Vechii Dacii realizată de un popor omogen,compact ,conectat de secole ,scuze,milenii într-o identitate unică ( tradiții,port,limbă) . ROMÂNIA nu există de o sută de ani cum afirmă Ungaria. ROMÂNIA există de milenii .Deși denumirea de România alocată Vechii Dacii este o invenție a Școlii Ardelene ( membrii Școlii Ardelene au fost educați de către Vatican cu scopul de a indoctrina societatea românească în privința ștergerii din memoria colectivă pe străbunii noștri direcți, dacii) român derivând din latinescul romanus – cetățean al imperiului roman, noi știm că neamul nostru a existat de milenii în aceeași vatră ,noi suntem de aici, în timp ce vecinii noștri au venit mult mai târziu în zonele pe care astăzi le ocupă. Ca idee de încheiere : România este un stat național în timp ce Ungaria este un stat politic fabricat ce include populații ale statelor vecine a căror identitate a fost ștearsă prin maghiarizare forțată. Dacă toate țările vecine Ungariei și-ar revendica drepturile teritoriale atunci Ungaria ar înceta să existe.

   Raspunde
   1. Bujorel Bujor

    Bine zis dar atata imp ca nu avem un parlament care sa tina cu noi cu ROMANII va fi foarte greu sa mai tinem aceasta tara a noastra a ROMANILOR! Pentru un vot doua sunt in stare sa-si vanda si pe mama lor numai sa ajunga la ciolan.

    Raspunde
   1. Mariana

    Nu uitati de maghiarizarea fortata a romanilor din Transilvania, care include si schimbarea numelui romanesc.
    In numele tolerantei, romanii au ignorat purificarea etnica aplicata de maghuari, mai ales in aceste trei judete de zeci de ani. Ignorarea planului diabolic al unor maghiari in teritoriile romanesti a dus la pretentiile lor actuale; ei nu apreciaza deloc toleranta romanilor si dorinta de a convietui in pace pe strabunul pamant romanesc. Ba mai mult, statul si guvernantii romani au ignorat si ignora drepturile romanilor din Transilvania si nu-i apara impotriva asaltului maghiarilor la pamantul romanesc, la limba romana, la atmosfera pasnica din aceste teritorii, la istoria romanilor, la simbolurile nationale etc. Este necesar un dialog si nu un perpetuu monolog maghiar!

    Raspunde
  1. Sandel ciobotaru

   Nu acceptam niciodată acest lucru sa se întâmple la noi in tara ne-au supărat de-a lungul anilor acești bozgori acum sa stea liniștiți cai vom expulza cu forța fara aprobarea guvernului sau a președintelui

   Raspunde
 3. Serban Vasile

  Trebuie legiferat odata pentru totdeauna ca limba oficiala in romania, deci limba vorbita in toate spatiile publice este romana !! Eu nu am nimic cu etnicii maghiari,daca ar fi sa se comporte civilizat intr-o tara care se numeste Romania. Dar aceasta etnie este cea care scarmana zilnic in e-ul nostru, ei sunt cei care doresc mereu despartire pe criterii etnice,ei sunt cei care tendentios vorbesc numai ungureste si sfideaza limba romana. Eu nu sunt de acord cu scolile din sate si comune unde se invata numai in lb.maghiara desi suntem in Romania !!! Eu am votat intro scoala unde pe pereti sunt numai chipuri de unguri,nici unul de romani !!! Unde va credeti fratilor ?!!! Studiati-va istoria si vedeti ca Ungaria mare nu a existat niciodata,mai mult invatati ca ungaria voastra nici nu a existat ca tara timp de 400 de ani dupa lupta pierduta in fata turcilor la Mohach. Ce mai vreti !! Acceptati-va viata alaturi si sub comanda romanilor,sau plecati in Ungaria voastra !!!

  Raspunde
 4. Voinea Ion

  După 1990, în calitate de ofițer specializa în război electronic am fost în Ungaria sa vad sistemul lor de război electronic. Cu stupoare am constatat ca își construirea în asa fel acest sistem încât spionau la greu România. Asa au reușit ca în 1989 sa penetreze toat rețelele noastre de comunicații.

  Raspunde
 5. ANGHEL MARIANA

  SA MEARGA IN UNGARIA DAR SI ACOLO SUNT MULTE TERITORII ROMANESTI NERETURNATE LA 1918. DAR HUNII AU EMIGRAT DIN ASIA ACOLO ESTE SUFICIENT LOC PENTRU NEAMUL HUNILOR.

  Raspunde
 6. murariu

  exista o solutie foarte simpla,sa se ridice pragul electoral la 10% pentru partide si gata ……cu udmr
  pe teritoriul Romaniei doar limba romana(exemplu: in Franta nici o alta etnie nu misca in front ,indiferent cat reprezinta)

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *