Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Programul „Rabla local” în Miercurea Ciuc: Se dorește casarea a 500 de maşini vechi

Municipiul Miercurea Ciuc candidează pentru finanţările programului privind casarea autovehiculelor uzate, În cazul aprobării finanțării, 500 de mașini mai vechi de 15 ani vor fi casate, pentru fiecare acordându-se un tichet de 3000 de lei. În același timp, consiliul a aplicat și pentru 54 de insule de colectare inteligentă a deșeurilor, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, în şedinţa extraordinară a consiliului local.

sursa foto: Primăria Miercurea Ciuc

Administrația pentru Fondul Mediu a publicat ghidul de aplicare programului privind casarea autovehiculelor uzate (rabla locală).

Programul permite autorităților locale să finanțeze eliminarea treptată a 500 de mașini mai vechi de 15 ani. Apelul de depunere a cererilor va fi deschis mâine. În cazul unei decizii pozitive, va fi semnat un contract între AFM și municipalitate, după care proprietarii de vehicule se vor putea înregistra, indicându-și intenția de a participa. AFM va contribui cu 2400 de lei, iar municipalitatea va contribui cu încă 600 de lei din bugetul propriu pentru casarea fiecărei mașini, astfel încât proprietarii vor primi câte 3000 de lei pentru fiecare autovehicul. Condiția este respectării regulamentului: printre altele, autovehiculul trebuie să fie pe numele proprietarului de cel puțin 5 ani,  proprietarul nu trebuie să fie eligibil pentru a aplica pentru alte scheme similare (de exemplu, programul Rabla) și nu trebuie să aibă datorii publice.

În şedinţa consiliului local a fost abordat şi subiectul insulelor digitalizate pentru colectarea deşeurilor. Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Miercurea Ciuc, a fost semnat deja un contract de finanțare pentru achiziționarea a 50 de insule digitalizate de colectare a deșeurilor cu carduri magnetice din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din cauza cererii mari,  Ministerul Mediului a redeschis apelul de proiecte, astfel încât primăria a decis să depună cereri pentru încă 54 de astfel de insule. Insulele de colectare a deşeurilor ar urma să deservească majoritatea cartierelor de blocuri din oraş.

Tot în cadrul ședinței de astăzi  a fost adoptată hotărârea privind începerea reabilitării Grădiniței „Micimackó”. Lucrările ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul anului, contractul de execuție urmând a fi semnat în scurt timp.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.