Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Proiectil exploziv, calibru 150 mm, descoperit în municipiul Odorheiu Secuiesc

Ieri după-amiază, la ora 14:45, în timp ce efectua lucrări de săpături pentru o fundație, un localnic din Odorheiu Secuiesc a găsit în curte un proiectil. Cetățeanul a anunțat de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la fața locului deplasându-se echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, care a constatat faptul că proiectilul era de calibru 150 mm, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, cu încărcătura și focosul în perfectă stare de funcționare.

Misiunea de identificare, căutare, ridicare, transportare și depozitare, în vederea distrugerii ulterioare, a fost executată în siguranță, fără a fi înregistrate pagube materiale ori victime omenești.

Ne bucură faptul că oamenii conștientizează riscurile la care se expun dacă manevrează elemente de muniţie, găsite în timpul activităților curente. Pe această cale, le mulțumim că răspund pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritățile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniţie, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *