Proiectul REAL – ,,Şcoala deschisă pentru toate vârstele” la doi ani de implementare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Inspectoratul Școlar Județean Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Casa Corpului Didactic ,,Apáczai Csere János” Harghita,  implementează în perioada 1 ianuarie 2021-31 decembrie 2023 proiectul REAL – ,,Şcoala deschisă pentru toate vârstele”.

La doi ani de la lansarea proiectului au fost atinse importante rezultate, astfel:

  • Au fost create și dotate cu mobilier și echipament performant 19 centre ADȘ în școlile partenere din cele 2 județe.
  • 526 cadre didactice au fost formate printr-un program de perfecționare ADȘ în vederea dobândirii de competențe generale și specifice lucrului cu copii, tineri și adulți reintegrați în sistemul de educație.
  • Au fost selectați și școlarizați 271 de elevi din județul Harghita și 327 din județul Covasna din totalul de 602 asumați în proiect. Dintre aceștia, 61 din județul Harghita și 68 din județul Covasna au finalizat programul ADȘ și au obținut o diplomă de absolvire.
  • Toți elevii integrați în programul ADȘ au beneficiat de servicii personalizate de consiliere individuală și de grup.
  • 530 elevi participanți la atelierele tematice organizate în cadrul campaniei de promovare privind beneficiile reîntoarcerii în sistemul de educație și formare prin programul ADȘ au primit seturi de îmbrăcăminte. Iar dintre elevii participanți la cele 21 concursuri tematice organizate până acum, 126 au primit premii în bani.
  • De asemenea, fiecare elev a primit ca formă de stimulare pentru a veni la școală un set de articole de îngrijire personală și un rucsac cu rechizite.
  • Subvenția de 500 RON pentru un nivel de școlarizare absolvit a fost acordată unui număr de 321 de cursanți.

REAL înseamnă acces la educație de calitate, cu sprijin inclusiv prin beneficii materiale și financiare, în vederea creșterii ratei de reintegrare în sistemul de educație și formare, a copiilor și tinerilor care au părăsit timpuriu şcoala și a adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie din județele Harghita și Covasna, prin dezvoltarea și furnizarea unor programe de tip „A doua șansă” pentru învăţământul primar și/sau secundar inferior către un număr de 602 copii/tineri/adulți din județele Harghita și Covasna.

 

Date de contact:

prof. Glodeanu Cristinel-Fănel – Manager proiect

Inspectoratul Școlar Județean Harghita

Email: [email protected]

Website: www.real-ads.ro, facebook: REAL – A doua sansa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy