Primăria Miercurea Ciuc așteaptă observațiile locuitorilor privind actualizarea noul Planul Urbanistic General (PUG)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Actualul Plan Urbanistic General și Regulamentul Urbanistic Zonal al Municipiului Miercurea Ciuc a fost aprobat de către Consiliul Local în 2012. Deși este valabil până în 2032, schimbările sociale, administrative și economice din ultimii zece ani fac necesară actualizarea acestuia. Procesul a început, iar locuitorii au timp până pe 30 ianuarie să-și prezinte observațiile.

 

Primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla au rezumat punctele cheie în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 10 ianuarie. Potrivit acestora,  actualizarea are scop dublu: noul Planul Urbanistic General (PUG) introduce măsuri de reducere a birocrației, respectiv stabilește limita intravilanului conform limitei parcelelor (eliminând astfel posibilitatea ca unele parcele să fie parțial intravilan și parțial extravilan).

Pe termen mediu și lung, PUG-ul stabilește direcția de dezvoltare din perspectivă localității, a traseelor și coridoarelor de transport. Actualul PUG a fost elaborat între 2008 și 2012, iar după actualizare va fi valabil până în 2032.

Procesul de actualizare începe acum și va cuprinde o serie de forumuri publice organizate în mai multe etape: cu locuitorii, în principal online, și cu antreprenorii și profesioniștii în persoană.

Dacă aveți sugestii pe tema actualizării (de ex.: limita intravilanului și extravilanului) o puteți împărtăși prin completarea unui chestionar. Chestionarul se găsește pe www.miercureaciuc.ro în meniul Administrație/Urbanism/Plan Urbanistic General/Reactualizare și, după ce îl completați, îl puteți trimite la adresa [email protected], sau îl puteți obține de la Centrul de Relații cu Publicul al Primăriei (str. Mihail Sadoveanu nr. 4) și îl puteți depune personal la ghișeul nr. 5. În toate cazurile, observațiile vor primi răspuns de la Direcția Urbanism și vor fi atașate ca anexă la dosarul de reactualizare PUG.

Municipalitatea a obținut și finanțare europeană pentru reactualizare: contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)are o valoare de 3,85 milioane de lei, fiind semnat în decembrie anul trecut de către primarul Korodi Attila și ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy