Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Provocare la lectură – Ora de limba şi literatura română…altfel”, ediția a II-a

Cu ocazia Zilei Naţionale a Lecturii,  mai multe persoane publice din Harghita îi vor provoca la lectură pe elevii din judeţ, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Evenimentul, intitulat „Provocare la lectură – Ora de limba şi literatura română…altfel” , ajuns la a doua ediție, se adresează elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal, secţia română şi secţia maghiară, şi se va desfăşura în mediul online, în data de 15 februarie.

Mai multe persoane publice originare din Harghita, cunoscute în judeţ sau la nivel naţional, au acceptat provocarea de a fi modele pentru promovarea lecturii:  ministrul Sportului, Eduard Novak, fosta biatlonistă Tofalvi Eva, preotul Petru Cătinean, Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, Demeter Levente, şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, regizorul de filme de desene animate Fazakas Szabolcs, jurnalista Magyari Tekla, directorul unei fabrici de apă minerală din judeţ, Radu Lăzăroiu, parapantistul Bogdan Oprea şi regizorul de film Corneliu Ţepeluş.

Elevii care se vor simți provocați de o anume carte/de un anumit invitat vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a o citi, în timpul liber. Lectura se poate realiza și în limba maghiară.
Elevii vor redacta, în limba română, olograf, o scrisoare adresată invitatului care i-a provocat la lectură. Scrisoarea va avea structura specifică acestui tip de text și va conține motivele pentru care elevul s-a simțit provocat să citească, precum și opinia sa despre cartea respectivă.
La fel ca şi anul trecut, elevii selectaţi şi profesorii lor coordonatori vor primi bilete de acces la un centru spa din Odorheiu Secuiesc.

Iniţiatoarea proiectului,  prof.  Manuela Nicoleta Stîngă, inspector de Limba şi literatura română, a declarat, pentru AGERPRES, că prima ediţie a evenimentului a fost o provocare, aducând împreună mii de elevi şi a remarcat sprijinul „extraordinar” al profesorilor de limba şi literatura română, contribuţia invitaţilor, dar şi susţinerea primită din partea sponsorului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.