PSD a depus candidaturi de primari în mai puţine localităţi, din cauza ponderii reduse a alegătorilor români

1

Articol disponibil în: Magyar Română

PSD a depus candidaturi de primari în doar trei oraşe şi şapte comune, din cauza faptului că ponderea mică a alegătorilor români nu a permis strângerea de semnături care să permită înscrierea în cursa electorală.

Preşedintele PSD Harghita, Mircea Duşa, a declarat pentru Agerpres că s-a finalizat înscrierea candidaţilor pentru alegerile locale, dar numărul este mai mic decât la alegerile precedente.

‘Numărul de localităţi în care noi am înscris candidaţi este mic având în vedere faptul că ponderea românilor în Harghita este de 13 la sută. Însă, în principalele localităţi, unde majoritatea alegătorilor sunt români, avem candidaţi atât la funcţia de primar, cât şi pentru consiliul local’, a declarat Mircea Duşa.

Potrivit acestuia, PSD a înscris candidaţi pentru funcţia de primar în municipiile Miercurea Ciuc şi Topliţa şi în oraşul Bălan, precum şi în comunele Voşlobeni, Sărmaş, Subcetate, Gălăuţaş, Bilbor, Tulgheş şi Corbu, locuite în majoritate de români. În localităţile în care s-au depus candidaturi pentru primari au fost înscrise şi liste pentru consiliul local. De asemenea, PSD a mai depus liste de consilieri locali în oraşul Borsec, în comunele Săcel şi Mihăileni, precum şi listă completă pentru consilieri judeţeni.

Mircea Duşa a punctat faptul că noua lege a alegerilor locale a creat anumite dificultăţi partidelor româneşti din Harghita şi Covasna, unde numărul românilor este redus şi nu se pot strânge semnături care să susţină candidaturile.

„Noua lege a alegerilor locale, în judeţele Harghita, Covasna, ne-a creat şi anumite probleme având în vedere că şi partidele trebuie să adune semnături şi listele să fie susţinute de un număr de alegători. De exemplu, pentru oraşe numărul este de 500 de alegători, pentru localităţile rurale este de 100 de alegători. De aceea, aşa cum tradiţional înscriam candidaţii noştri pentru consilieri în municipiile Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, sau în oraşul Tuşnad, de această dată, având în vedere ponderea mică a românilor în aceste localităţi, nu am avut posibilitatea să înscriem candidaţii PSD în cursa electorală„, a explicat Duşa.

Acesta şi-a exprimat speranţa că, având în vedere specificul judeţului Harghita, „românii nu îşi risipi voturile la toate partidele, ci vor vota, aşa cum au făcut-o de fiecare dată, pentru Partidul Social Democrat, pentru a fi bine reprezentaţi în organele locale ale administraţiei, fie că este vorba de Consiliul Judeţean sau consiliile locale municipale, orăşeneşti şi comunale”.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

1 Comentariu
  1. Octavian spune

    Eu sper că mica noastră comunitate asa cum nu a semnat pentru psd la Odorhei, Gheorgheni si Tușnad, dealtfel psd a avut dificultăți în a strânge semnături cam în tot județul, nu va vota un partid mafiot condus de un condamnat penal si susținut de o clică de baroni si parveniti incompetenti, care nu fac si nu au făcut nimic pentru locuitorii acestui judet, in afară de a- si proteja interesele si funcțiile pe care vremelnic le ocupă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy