Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Purtarea măștii devine obligatorie în Miercurea Ciuc și în spațiile deschise. Apar și noi restricții

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

Din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc a hotărât introducerea de noi restricții: începând cu data de 20 octombrie 2020 va fi obligatorie purtarea măștilor de protecție pe teritoriul municipiului și în spațiile deschise, va fi interzisă organizarea evenimentelor culturale, totodată va fi interzisă și organizarea adunărilor publice, și începând de miercuri vor intra în vigoare și limitări privind numărul de cumpărători care pot fi prezenţi în acelaşi timp în magazine.

 

Pe parcursul ultimei săptămâni s-au înregistrat 590 de cazuri noi COVID-19 în județul Harghita – față de cele 267 din săptămâna trecută –, și conform datelor informale ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Harghita, în Miercurea Ciuc a depășit procentajul de 3 infectați/1000 de locuitori. Din acest motiv Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc a hotărât astăzi, 19 octombrie 2020 despre implementarea unor noi restricții. Primarul Ráduly Róbert Kálmán a rezumat noile reguli în cadrul unei conferințe de presă.

Comitetul a hotărât, că începând de mâine, 20 octombrie purtarea măștilor de protecție devine obligatorie și pe străzile municipiului. Restricțiile nu sunt valabile pentru localitățile componente (Harghita-Băi, Jigodin-Băi și Ciba), dar sunt valabile pe întregul intravilan al reședinței de județ, pe spațiile deschise, în străzi și piețe.

Comitetul a hotărât și despre interzicerea spectacolelor culturale, precum și despre interzicerea organizării evenimentelor în spații publice (comemorări, defilări, demonstrații etc.).

Totodată, magazinele și supermarketurile vor fi obligate să asigure implementarea și controlarea unei limite privind numărul cumpărătorilor începând de 21 octombrie.

Comitetul local s-a adresat cu o solicitare către reprezentanții cultelor religioase și către jurnaliști în vederea transmiterii mesajului privind purtarea măștilor în mod obligatoriu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.