Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cea mai importantă investiție din Miercurea Ciuc a ultimilor 30 de ani

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

Seria recepțiilor tehnice a continuat astăzi, 19 octombrie 2020, cu recepționarea lucrărilor la drumul de ocolire sud-nord, tronsonul paralel cu calea ferată, respectiv cu recepționarea asfaltării străzii Kájoni János din Cioboteni. Primarul municipiului a declarat că drumul de ocolire este cea mai importantă investiție din Miercurea Ciuc a ultimilor 30 de ani.

 

În prezența primarului Ráduly Róbert Kálmán, viceprimarului Szőke Domokos, precum și a proiectantului, executantului, a biroului de specialitate a Primăriei și a reprezentanților presei a fost recepționată tronsonul drumului de ocolire cu o lungime de 1,2 km, paralel cu calea ferată.

Tronsonul construit pe o zonă mlăștinoasă a fost dat în folosință de aproape de un an (ca drum din macadam), iar în vara acestui an a fost asfaltată. Executantul a terminat lucrările înainte de termen. Acest tronson a costat 16,25 de milioane de lei, și conducerea municipiului – datorită cooperării – a strâns 14,87 de milioane lei, reprezentând finanțare guvernamentală. Cu ocazia recepției primarul Ráduly Róbert Kálmán a subliniat: celelalte tronsoane al drumului de ocolire au fost construite 100% din buget local, iar valoarea totală a variantei cu o lungime de 4,25 km depășește 26 de milioane de lei. În opinia primarului aceasta este cea mai importantă investiție a ultimelor 30 de ani din Miercurea Ciuc.

Pe de altă parte, au recepționat tot astăzi sectorul asfaltat a străzii Kájoni János din Cioboteni. Reabilitarea celor 600 de metri a costat 870 mii lei.

Ambele proiecte au fost realizate de: SC Proiect Consulting SRL, ca proiectant, și SC ING Service SRL., ca executant.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.