Raduly Robert Kalman vrea din nou la borcanul cu miere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, la 14:45 s-au depus candidaturile pentru primăria Miercurea Ciuc. Intre candidaturi, în mod jenant, și cea a fostului primar, Raduly Robert Kalman, un om asupra căruia planează enorm de multe suspiciuni de corupție. După crizele de idei la Sectorul 5 al Bucureștiului prin avansarea propunerii Marian Vanghelie, lansarea candidaturii acuzatului Piedone și joaca de-a candidatul PNL pentru primăria Bucureștiului, iată că și UDMR își recunoaște criza de oameni curați, fiind în imposibilitate de a veni cu un candidat nepătat. Este adevărat că instanța nu s-a pronunțat încă, dar dacă în cazul lui Piedone a intervenit o hotărâre judecătorească de blocare a accesului acestuia pentru un nou mandat de primar, ne punem întrebarea cât de onestă e candidatura lui Raduly Robert Kalman. Acesta e trimis în judecată iar primăria e constituita parte civila în proces. Cum se poate ca o instituție aflată în conflict cu o persoană să fie condusă chiar de acea persoana?
Săptămâna trecută, Monica Ghiurco nu a fost acceptata ca șef al televiziunii pentru că este parte a unui proces împotriva TVR. Este morală și legală candidatura lui Raduly Robert Kalman? Credem că nu, iar faptul că s-a înscris la Biroul Electoral Județean vineri după amiază arată că îi este frica să nu fie contestat pentru că, atenție, nu poate fi contestata candidatura sa decât în termen de 48 de ore de la lansare … adică termenul expira duminică la 14,45. Bine ales momentul, exact când lumea este plecata în weekend și nu vrea să audă de alegeri, de infractori, de minciuni electorale s.a.m.d.
Oricum situația este destul de interesantă iar în cazul în care Raduly Robert va deveni primar, Miercurea Ciuc ar ajunge de râsul curcilor pentru că Raduly Robert va semna, aviza sau coordona actele primăriei din procesul cu Raduly Robert … Nu știu cu ce au greșit oamenii din Miercurea Ciuc să fie puși într-o astfel de situație, dar este cert că partidele mari din Harghita nu mai au capacitatea de a scoate oameni curați în față, deși sunt o mulțime de maghiari serioși și buni, dar aceștia ori nu vor să se bage în politică, ori nu sunt primiți pentru că nu au anumite ”aptitudini”.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy