Ráduly Róbert Kálmán újra a mézes bödön közelébe vágyik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pénteken 14:45-kor megtörtént a jelölések benyújtása Csíkszereda polgármesteri tisztségére. A jelölések közt kínos módon a Ráduly Róbert Kálmáné is szerepel, azé az emberé, aki fölött a korrupció gyanújának óriási felhője lebeg. Bukarest ötödik kerülete ötletválságba került a jelölteket illetően: Marian Vanghelie jelölésének javaslata és a vád alatt álló Piedone jelölésének nyilvánosságra kerülése, a liberális párt választósdis játéka után, íme az RMDSZ is beismeri, hogy tiszta emberek hiányában szenved és képtelen feddhetetlen jelölteket állítani. Az igazságszolgáltatás valóban nem mondta ki még az ítéletet, ám ha Piedone esetében bírósági határozat tiltja egy újabb polgármesteri mandátumért való indulást, jogosan feltehetjük a kérdést: mennyire tisztességes Ráduly Róbert Kálmán jelöltsége? Aki vád alatt áll és a polgármesteri hivatal a civil fél az ügyben. Hogyan irányíthat valaki egy intézményt, amellyel konfliktusban áll?

Múlt héten nem fogadták el Monica Ghiurco jelölését a TVR vezetői posztjába, mert része egy pernek, amely a román televízió ellen folyik. Erkölcsileg helyes-e és törvényes-e Ráduly Róbert Kálmán jelölése? Úgy gondoljuk, hogy nem, és  péntek délután nyújtotta be jelölését attól tartva nehogy megóvják a jelölést 48 órán belül, a határidő pedig vasárnap 14:45-kor jár le… Kiváló időzítés a hétvége, amikor az emberek nem akarnak választásokra, bűnözőkre, választási hazugságokra gondolni.

A helyzet rém érdekes, ha pedig Ráduly Róbert Kálmán polgármester lesz, Csíkszereda nevetség tárgyává válik, ugyanis Ráduly Róbert Kálmán fogja aláírni, láttamozni és kezelni a polgármesteri hivatal iratait a Ráduly Róbert elleni perben… Nem tudom mit vétettek Csíkszereda lakosai, hogy ilyen helyzet elé legyenek állítva. Egy biztos: a Hargita megyei nagy pártok többé nem képesek tiszta embereket állítani az első sorba, habár számos komoly és jóakaratú magyar ember létezik, aki vagy nem akar a politikába belekeveredni, vagy nem fogadják be őket, mert nem rendelkeznek bizonyos „képességekkel”.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy