Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Raed Arafat, declarații de presă. Spectatorii NU au nevoie de certificat verde la parada de 1 Decembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat duminică că la parada de 1 Decembrie spectatorii nu au nevoie de certificat verde. 

Conform acestuia, regula se va aplica doar în zona oficială.
Interdicția de a intra în zonă pentru persoanele nevaccinate se aplică numai zonei oficiale, nu și zonei din apropiere unde stau oamenii. Acolo se aplică doar regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie.”, a declarat Raed Arafat.

În zona oficială și la recepțiile oficiale se poate intra doar cu certificatul verde, iar numărul participanților este limitat.

Totodată, Raed Arafat a precizatcă un avion Tarom va fi trimis pentru a aduce în ţară cetăţenii români care au rămas blocaţi în Africa de Sud, după ce mai multe curse aeriene au fost anulate.

Duminică a fost aprobată o nouă Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

Malawi a fost inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, fiind completată decizia CNSU de sâmbătă – detalii în articolul Românii care vin din ţări din sudul Africii vor fi carantinaţi timp de 14 zile (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU, şi Ministerul Transportului vor lucra împreună pentru repatrierea cetăţenilor români care nu pot să ajungă înapoi în România din cauza perturbărilor care sunt acum cu transportul aerian din zona respectivă, mai multe curse fiind anulate şi mai multe fiind pline, care ajung în Europa.

„Am început să întreprindem măsurile împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Transporturilor, prin Tarom, pentru trimiterea unui avion, la decizia Guvernului, care va pleca Bucureşti – Mombasa – Pretoria şi care urmează să aducă cetăţenii români.”, a precizat Raed Arafat.

Detalii în materialul video atașat mai jos: 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.