Recomandări privind desfășurarea activităților de picnic

2

Articol disponibil în: Magyar Română

Activitățile de picnic desfășurate pe domeniul public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale sunt reglementate de Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

 

De la începutul anului jandarmii harghiteni au aplicat un număr de 106 sancțiuni contravenționale constând în 12 amenzi în valoare de 1.400 de lei și 94 de avertismente la Legea 54/2012.

Orice activitate de recreere, desfășurată în zone de afluență publică, pe domeniul public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale de una ori mai multe persoane și care presupune consumul de băuturi și/sau alimente, precum și, după caz, aprinderea ori nu a focului este considerată activitate de picnic.

Desfășurarea activităților de picnic este permisă în zonele special amenajate și în zonele indicate pentru acest gen de activitate.Desfășurarea picnicului în alte locuri decât cele menționate mai sus este interzisă conform legii, mai puțin în situația organizării de evenimente ocazionale, autorizate potrivit legii.

Persoanele fizice care desfășoară activități de picnic au printre altele obligația de a arunca deșeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să-l supravegheze în permanență, să nu arunce țigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să lase locul în care au desfășurat activitatea de picnic curat și nealterat, să parcheze autoturismele doar în zonele special amenajate în acest scop, să nu hrănească animalele sălbatice, să păstreze liniștea și să nu deranjeze comunitățile locale, viața sălbatică ori alți vizitatori, să respecte ordinea publică și bunele moravuri, să nu desfășoare activități de picnic în afara zonelor special amenajate și/sau indicate pentru acest scop.

Sancțiunile contravenționale ce se pot aplica pornesc de la „avertisment” și pot ajunge până la 30.000 de lei în cazul persoanelor care desfășoară activități de picnic în zone nedestinate acestui scop.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

2 Comentarii
  1. Katona Cimpian Costel spune

    Unde sunt acele locuri amenajate in zona Miercurea Ciuc???

  2. Vilmos spune

    O alta lege idioata facuta de idioti. Bravul primar din Ciuc nu s-a gandit sa amenajeze locuri speciale? A inceput sa trimita repede agaricii sa dea amenzi. Rusine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy