Javaslatok piknikezőknek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az 54/2012- es törvény szabályozza az állami vagy magán közterületeken illetve a közigazgatási egységek területén történő piknikezést.

Minden kikapcsolódási tevékenység, amely nyilvános területen, az állam és/vagy a közigazgatási egységek magán vagy közterületén zajlik, és amely több személy jelenlétét feltételezi, illetve étel és italfogyasztást, valamint tűzgyújtást vagy ennek mellőzését, piknikezésnek van nyilvánítva.

Az év elejétől a Hargita megyei csendőrök 106 esetben róttak ki büntetést az 54/2012- es törvény értelmében, ebből 12 pénzbírság 1.400 lej értékben és 94 figyelmeztetés.

Piknikezés csak az arra kijelölt helyen folytatható, bármely más helyen történik a piknikezés az törvénybe ütköző cselekedetnek számít. Kivételt képeznek az engedéllyel rendelkező különleges események.

A magánszemélyként piknikezőkre a következő szabályok vonatkoznak: a szemetet csak az arra speciálisan kijelölt helyre dobják; tüzet csak az arra kijelölt helyen gyújtsanak és tartsák megfigyelés alatt; ne dobjanak el cigarettacsikket vagy gyufát véletlenszerűen; a területet távozáskor hagyják tisztán és bántatlanul; parkolják a járműveket a kialakított parkolókba; ne etessék a vadon élő állatokat; ne zavarják a helyi közösséget, a vadvilágot vagy más kirándulókat; tartsák tiszteletben a közrendet és jó erkölcsöt.

A nem megfelelő helyen történő piknikezés esetén alkalmazható büntetések a figyelmeztetéstől a 30.000 lejes pénzbírságig terjedhetnek.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy