Rezerva de umiditate în stratul de sol, în data de 3 august, în cultura de porumb neirigat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Administrația Națională de Meteorologie a transmis miercuri, 3 august, o informare despre rezerva de umiditate în sol în cultura de porumb neirigat.

Potrivit Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, la data de 3 august 2022, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigat, prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă), în Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei, Munteniei și Olteniei, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei.

Gradul de aprovizionare cu apă al solului se situează în limite satisfăcătoare și izolat apropiate de optim, local în sudul, sud-vestul, centrul și estul Transilvaniei, nordul și sudul Olteniei, nordul, nord-vestul și vestul Munteniei, nordul, nord-vestul, nord-estul, vestul și izolat sud-vestul Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy