Rezultate înregistrate la sfârşitul săptămânii de poliţiştii harghiteni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice

0

Articol disponibil în: Română

În urma unei acţiuni desfăşurată la sfârşitul săptămânii, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Postului de Poliție Ulieș l-au identificat pe B.L. de 40 de ani, din localitate, care deținea 4,375 mc material lemnos de esență tare, diverse specii (fag, carpen, gorun), fără acte de proveniență.

În aceste condiţii materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 2.000 de lei.

Aceleaşi măsuri au fost luate de şi de poliţiştii Postului de Poliţie Feliceni faţă de C.F. de 49 de ani, din comuna Mărtiniș, pe care l-au depistat într-o pădure particulară de pe raza satului Văleni, suspectat de tăierea ilicită a doi arbori de esenţă foioase, specia gorun, în acest caz fiind ridicat în vederea confiscării atât materialul lemnos cât şi moto-ferăstrăul folosit la săvârşirea contravenţiei silvice.

La Ditrău, o patrulă intercomunală şi un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Particular Gheorgheni l-a depistat pe P.F. de 43 de ani, din localitate, care a adunat de pe un teren particular 1,5 mc resturi de exploatare forestieră, specia molid și salcie, fără aprobarea organelor silvice, în acest caz sancţiunea contravenţională aplicată fiind cu amendă de 800 de lei.

Sursa: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy