Rezultate obținute de către jandarmii harghiteni în luna ianuarie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul lunii ianuarie a acestui an, jandarmii harghiteni au executat 740 misiuni pe linia asigurării și menținerii ordinii și siguranței publice, zilnic acționând pe raza județului Harghita în medie 60 de jandarmi.

 În atenția jandarmilor harghiteni au fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestările cultural- artistice, religioase și sportive, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.

Astfel, la nivelul întregului județ, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a dus la îndeplinire 42 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranței publice la manifestări cultural-artistice, religioase și sportive, 648 misiuni de menținere a ordinii publice, din care 169 prin patrule de jandarmerie în zona stațiunilor montane, balneoclimaterice și în zona instituțiilor de învățământ și 479 prin patrule în sistem integrat în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Harghita. În baza planurilor de colaborare și cooperare au fost executate un număr de 36 acțiuni în comun împreună cu organele care gestionează activitatea silvică, răspund de ariile protejate și cu poliția și au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere.

Jandarmii au intervenit la 6 solicitări venite din partea cetățenilor prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, sau direct la dispeceratul inspectoratului.

Pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică prin patrule de jandarmerie, au fost întocmite acte de sesizare în cazul a 7 infracţiuni, iar în cadrul misiunilor desfăşurate în sistem integrat, au fost constatate 10 infracţiuni. Au fost aplicate 136 sancţiuni contravenționale, dintre care 69 au fost amenzi în valoare totală de 19.050 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate la Legea 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, la Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive și Hotărârea Guvernului 263/2001, privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy