A hargitai csendőrség januári tevékenységének eredményei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Január hónap folyamán a hargitai csendőrök 740 küldetésben vettek részt a rend és közbiztonság biztosításában és fenntartásában,átlag napi 60 csendőr teljesítve szolgálatot Hargita megye területén.

A csendőrök fő célkitűzése a polgárok biztonságának növelése volt,a küldetések a rend fenntartására irányultak,kulturális-,művészeti-,vallási- és sportrendezvényeken valamint a törvénybe ütköző cselekedetek és a bűnözés megelőzésére és megfékezésére.

Az egész megyét átfogó programban a Hargita Megyei Csendőrség 42 alkalommal biztosította a rendet és felügyelt a közbiztonságra művészeti-kulturális,vallási –és sportrendezvényeken,648 alkalommal vett részt rendfenntartásban,ebből 168 hegyi csendőr járőrszolgálat volt valamint üdülőhelyeken és iskolák környékén,és 479-szer közösen járőröztek a Hargita Megyei Rendőrséggel.Az erdőkért,védett területekért felelős szervekkel és a rendőrséggel folytatott együttmüködési tervek alapján 36 közös bevetésre került sor amelyek nyomán 8 idézést bocsátottak ki.

Az egységes segélyhívó szolgálathoz,112-höz beérkezett lakossági kérésekre a csendőrök 6 alkalommal szálltak ki a helyszínre.

A rendfenntartó küldetések során7 alkalommal állítottak ki bűncselekményre vonatkozó értesítést,míg az integrált rendszerben végrehajtott küldetések alkalmával 10 ilyen értesítésre került sor.136 törvénysértési esetet jegyeztek,ebből 69 büntetés összesen 19.050 lej értékben.

A törvénysértési megkereséseket a társadalmi együttélésre,a közrendre és csendháborításra vonatkozó 61/1991-es törvény alapján,az erdészeti törvénysértéseket szabályozó 171/2010-es törvény alapján,a tiltott kereskedelemi tevékenységre vonatkozó 12/1990-es törvény,a sporteseményeken elkövetett erőszakos cselekményekre vonatkozó 4/2008-as törvény alapján és a sípályák felszerelésére,jóváhagyására,karbantartására és kihasználására vonatkozó 263/2001-es kormányrendelet alapján állították ki.

Információs közszolgálati és közönségszolgálati osztály.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy