Românii nu se regăsesc pe steagul Harghitei din vina exclusivă a celor care-i reprezintă

3

Articol disponibil în: Română

Vineri a avut loc ședința de Consiliu Județean de la Harghita unde s-a votat modul în care va arăta steagul județului. Despre faptul că noul steag nu are nicio legătură cu heraldica sau cu ce trebuie să reprezinte un drapel am mai vorbit și nu vom relua discuția ( clic aici pentru articol ).
După o lungă perioadă de timp în care reprezentanții românilor din Harghita au ratat toate ocaziile în care își puteau spune punctul de vedere, inclusiv dezbaterea pe tema steagului la care s-au prezentat lamentabil ( clic aici pentru articol ), s-au trezit pe ultima sută de metri că ar dori să fie reprezentați printr-o frunză de stejar. Prezentarea motivației a fost una de o incompetență monumentală la care maghiarii din Consiliul Județean au stat calmi, au ascultat și au votat în unanimitate ca și cum consilierul român nici nu ar fi spus ceva.
Poate fiecare pe domeniile lor de activitate, reprezentanții românilor din Harghita sunt oameni de valoare și integri, dar strict pe tema demersului pentru steagul județului au fost extraordinar de incompetenți și neinteresați real de problemă.
Maghiarii și-au văzut liniștiți interesul lor, au respectat cu strictețe toate etapele legale prin care trebuiau să treacă până la votarea steagului, au ținut ușa deschisă pentru orice român care vroia să spună ceva și au acceptat orice punct de vedere. Nu e vina maghiarilor că românii au fost absenți nemotivat la procesul stabilirii steagului județului.
Rămâne acum de văzut cum va trece steagul votat de Comisia de Heraldică, dar strict ca subiect de dezbatere nu am sesizat nici măcar un minut ca românii să fie interesați real și competent de a fi reprezentați grafic pe acest steag și nu am sesizat absolut nicio piedică de netrecut pusă de maghiari românilor.

Iosub Robert

3 Comentarii
  1. Mm spune

    Sa fi interesat legat de ce ?Astia fiind majoritari nu doreau altceva decat sa voteze steagul secuiesc, aia cu „dezbaterea” si „propunerile” a fost praf in ochi.Circ ieftin.Macar sa fie lasat asa, sa i se spuna de acum incolo steagul judetului Harghita si punct, oricum nu poate fi votat de alt judet si gata.

  2. marghitas spune

    De cand orasele su stegul lor ? Cunosc doar stegul Romaniei..Cred ca trebuie sa-i invitam sa sii mai la se corda nos…sunt estremisti unguri parerea mea ….Or ce oras trebuie sa aiba culorile Romaniei air stemma si O pot creea ei

  3. menasagh spune

    Ha egy megye zászló meg kell jelenítse a megyében élő minden nemzetiséget, akkor egy országzászlóra amely országban egyidejűleg több őshonos etnikum él miért nem érvényes ugyanez ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy