S-a terminat a doua academie ecologică pentru profesori

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyesDezvoltarea metodologiilor de predare a cunoștințelor despre mediu și gestionarea deșeurilor au fost temele principale ale programului care s-a desfășurat între 1-3 aprilie la Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc. Academia pentru profesori este al doilea eveniment de acest gen în decurs de o luna, și este organizată de Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România.

Scopul acestei academii pentru profesori a fost de a furniza cunoștințe legate de protecția mediului, economia de resurse, sortare, colectare selectivă, reciclare, compostare pentru a putea realiza în instituțiile de învățământ diferite activități cu elevii în legătură cu protecția mediului și managementului deșeurilor. Importanța acestor aspecte a fost menționată vineri și de către Burus Siklódi Botond, președintele instituției gazdă, cu ocazia festivității de deschidere a academiei.

Tot în cadrul acestei festivități au vorbit despre importanța și impactul pozitiv al proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID) Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, respectiv Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului județean.

În cadrul celor trei zile de cursuri profesorii au primit pe lângă informațiile necesare și  tipuri de proiecte trimestriale și anuale, tipuri de activități și metodologia de desfășurare pentru programa școlară. De asemenea, profesorii au primit informații legate de proiectul de management integrat al deșeurilor, obiectivele care se realizează în cadrul SMID.
În cadrul celor trei zile de training s-a discutat despre plantele medicinale, schimbările climatice, managementul deșeurilor, educația și conștientizarea protecției mediului, descoperirea valorilor naturale din împrejurimile locuințelor, împreună cu copii. Activitățile au fost conduse de 6 traineri.

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională și este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă 70,5% este finanțare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Județean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy