Véget ért a tanároknak szóló környezeti képzés második része

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyesA környezet- és hulladékgazdálkodási ismeretek átadási módszertanának a részletes kidolgozása és átadása volt a célja annak a háromnapos képzésnek, amelyet a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában tartottak péntektől-vasárnapig. A tanárok számára immár másodízben zajló tréninget a Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere elnevezésű projekt keretében szervezte meg a megyei önkormányzat, közösen a megyei tanfelügyelőséggel és a házigazda intézménnyel.

A képzés célja környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, szelektív hulladékgyűjtési, újrahasznosítási, komposztálási ismeretek átadása a tanároknak, amit majd a tanegységekben felhasználhatnak a gyerekekkel való foglalkozások során. Ezen témák fontosságát Burus Siklódi Botond, a házigazda intézmény igazgatója is hangsúlyozta a megnyitó ünnepségen. Ugyanitt kértek szót és emelték ki a szelektív hulladékgazdálkodás pozitív hatását Borboly Csaba megyeelnök és Barti Tihamér alelnök.

A tréning három napja alatt gyógynövényekről, a klímaváltozásról és erdőkről, a hulladékgazdálkodásról, a környezetvédelemre való nevelésről, a természeti értékek felfedezéséről és a gyerekek e tevékenységekbe való bevonásáról esett szó. A tevékenységeket 6 tréner vezette

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt áfa nélküli értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy