Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Să spunem NU hotărât violenței domestice!

Cu ocazia „Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Harghita derulează o campanie de conștientizare și de informare pentru specialiștii din cadrul administrației publice locale.

Scopul campaniei este dezvoltarea competenței asistenților sociali și a rețelei de sprijin a victimelor violenței domestice. În acest sens, în perioada 23 noiembrie–4 decembrie, specialiștii direcției generale se vor întâlni cu asistenții sociali, juriștii, psihologii, șefii serviciilor sociale publice și private din județ, care prestează servicii, sau care au responsabilități de intervenție privind asistența victimelor violenței în familie.

Astfel, specialiștii din domeniul asistenței sociale din zona Ciuc se vor întâlni în data de 23 noiembrie, în sala nr. 13 a Consiliului Județean Harghita, cei din zona Odorhei vor participa la întâlnire în data de 27 noiembrie, la sediul Primăriei Odorheiu-Secuiesc, cei din zona Gheorgheni se vor vedea în data de 29 noiembrie în sediul Primăriei Gheorgheni, iar cei din zona Toplița se vor întâlni în data de 4 decembrie la Primăria Toplița.

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” (Hotărârea nr. 54/134). Guvernele, organizațiile internaționale, societățile și persoanele fizice care se alătură acțiunii la nivel mondial, încearcă să atragă atenția asupra amplorii problemei, asupra oportunităților și asupra organizațiilor care oferă asistență și sprijin victimelor.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *